Over Linda Kovacevic

Na 15 jaar afwisselend in het buitenland te hebben gewoond ben ik samen met mijn gezin in Wageningen neergestreken. Een van de redenen dat we voor Wageningen hebben gekozen is de prachtige omgeving. Wandelen in het bos of langs de overgangen bos en akker zijn mijn favoriet. De connectie met de natuur geeft me meer rust en energie. Sinds kort geef ik daar ook Slow Sports lessen.

Lekker eten is altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Niet in de laatste plaats omdat mijn (Kroatische) vader chefkok was in mijn jeugd. Het eerste wat ik bedenk als er mensen langs komen is: wat ga ik bakken en vervolgens wat ga ik koken? Bakken is iets wat ik mezelf in de loop der jaren heb aangeleerd. Het is iets waar ik mijn creatieviteit in kwijt kan, zowel op het gebied van smaakcombinaties bedenken als het uiterlijk van mijn baksels. Tijdens mijn wandelingen ontdek ik graag nieuwe eetbare bloemen, planten en vruchten die ik zou kunnen gebruiken bij het bakken. Sinds 2019 ben ik begonnen met het bakken van zuurdesembroden. Een steile leercurve maar eentje die me ook veel voldoening geeft. Op mijn instagram-account barefoot_baker_ deel ik mijn baksels met de wereld.

Verder heb ik een paramedische achtergrond, ik heb hbo Voeding & Diëtetiek gedaan. En hoewel ik al een hele tijd niet professioneel met voeding ben bezig geweest is de interesse in voeding en gezondheid in mijn dagelijkse leven nooit weg geweest. Die interesses kwamen prachtig samen in de post-hbo opleiding Leefstijlcoach ik in 2021-2022 deed.

Verder nog wat weetjes over mij:

  • ik houd meer van koekjes dan van taart
  • mijn favoriete kleur is groen
  • ik loop graag op blote voeten
  • ik heb als expat in Tel Aviv, Wenen & New Rochelle, NY gewoond
  • mijn favoriete voorjaarsgeur is die van lindebloesem
  • ik heb een aversie tegen zachte eidooiers, vooral als ik het geel zie lopen
  • ik ben meer dan 20x in mijn leven verhuisd
  • mijn vier zoons hebben hun verjaardagen in het tijdsbestek van 1 maand
  • ik heb 8 jaar in deeltijd Archeologie van het Nabije Oosten gestudeerd (niet afgestudeerd)
  • ik vind het moeiljk om recepten op te volgen zonder aanpassingen te doen
  • ik ben hooggevoelig

Over De gele deur leefstijlcoaching

De naam “De gele deur” is letterlijk geïnspireerd door mijn voordeur die we een aantal jaar geleden vrolijk verkeersgeel lieten verven. We vonden dat ons jaren 80 huis wat opfleuring kon gebruiken. Een kleur die op zijn beurt weer geïnspireerd is door de kleur van onze keuken. En omdat geel blijkbaar de nieuwe kleur in mijn leven is, ben ik op dit moment bezig met het bekleden van onze (oude )nieuwe bank, in – je raadt het al – geel!