ENGLISH

Welkom

Het CooL-programma staat voor Coaching op Leefstijl. Het wordt vergoed door de basisverzekering zonder dat hierbij het eigen risico wordt aangesproken.

Het CooL-programma

Het CooL-programma is niet het zoveelste dieet. Met behulp van je CooL-coach ga je niet alleen met je voedingspatroon aan de slag, maar ook beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid komen aan bod. Langdurig, want het totale programma duurt twee jaar. Je hebt één-op-één gesprekken en groepssessies samen met een groep van maximaal 15 mede-deelnemers onder leiding van mij als leefstijlcoach. De eerste 8 maanden is er maandelijks een groepsbijeenkomst, de 16 maanden daarna tweemaandelijks.

Wat kan je verwachten tijdens de CooL-bijeenkomsten?

  1. Samen werken we aan veranderingen in je leefstijl. Met je leefstijl bedoelen we voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning. Ik ondersteun je om je gedrag te veranderen.
  2. We kijken samen naar wat er nu al goed gaat.
  3. We stellen samen doelen op met bijpassende acties waar je in jouw eigen tempo aan gaat werken.
  4. Je gaat zelfstandig aan de slag met bewegen of sporten.

Wat verwachten we van jou?

Deelname aan CooL is kosteloos maar we verwachten van jou ook wel het een en ander. Het is de bedoeling dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussen de sessies door aan de slag gaat met de doelen en acties die we samen hebben opgesteld.

Wanneer mag je meedoen? 

Je kunt je aanmelden voor het CooL-programma als je:

  • 18 jaar of ouder bent,
  • “overgewicht” hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast slaapapneu of artrose of vergrote buikomvang (mannen: > 102 cm; vrouwen: > 88 cm) of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten hebt,
  • of als je “ernstig overgewicht” hebt (een BMI van meer dan 30)

Wil je weten wat jouw BMI is? En wil je weten hoe je je buikomtrek meet? Gebruik dan deze calculator van het Voedingscentrum.

Extra/optioneel

Buitencoaching

Ik bied de mogelijkheid om de coachingssessies buiten in een natuurlijke omgeving te doen, al dan niet wandelend. Wageningen heeft mooie plekken om dat doen. Een natuurlijke omgeving werkt ontspannend, helemaal in combinatie met rustig bewegen. Je komt gemakkelijker tot inzichten.

Slow Sports®

Daarnaast kunnen CooL deelnemers tegen gereduceerd tarief meedoen aan een Slow Sports groep speciaal voor CooL deelnemers. Slow Sports staat voor ontspannen bewegen in de buitenlucht zonder prestatiedrang. Zie voor meer informatie mijn Slow Sports pagina.

De eerste proefmaand Slow Sports is gratis, daarna tegen gereduceerd CooL tarief.

Wanneer & waar?

Start ➞ voorjaar 2024

Dag & tijd ➞ donderdag 19:00 – 20:30 (exacte data nog te bepalen)

Locatie ➞ Generaal Foulkesweg 108, Wageningen (in het clubhuis van stadion de Wageningse Berg)

Hoe kun je meedoen? 

Je hebt een doorverwijzing van je huisarts of internist nodig om in aanmerking te komen voor GLI CooL. Bel voor meer informatie en/of een kennismakingsgesprek:

06-28782951

Groet,

Linda Kovačević