Over Linda Kovacevic

ENGLISH

Na 15 jaar afwisselend in het buitenland te hebben gewoond ben ik samen met mijn gezin in Wageningen neergestreken. Een van de redenen dat we voor Wageningen hebben gekozen is de prachtige omgeving. Wandelen in het bos of langs de overgangen bos en akker zijn mijn favoriet. De connectie met de natuur geeft me meer rust en energie. Sinds kort geef ik daar ook Slow Sports lessen.

Lekker eten is altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Niet in de laatste plaats omdat mijn (Kroatische) vader chefkok was in mijn jeugd. Het eerste wat ik bedenk als er mensen langs komen is: wat ga ik bakken en vervolgens wat ga ik koken? Bakken heb ik mezelf in de loop der jaren aangeleerd. Het is iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kan, zowel op het gebied van smaakcombinaties bedenken als het uiterlijk van mijn baksels. Tijdens mijn wandelingen ontdek ik graag nieuwe eetbare bloemen, planten en vruchten die ik kan gebruiken bij het bakken. Sinds 2019 ben ik begonnen met het bakken van zuurdesembroden. Een steile leercurve maar eentje die me ook veel voldoening geeft. Op mijn instagram-account barefoot_baker_ deel ik mijn baksels met de wereld.

Verder heb ik een paramedische achtergrond, ik heb hbo Voeding & Diëtetiek gedaan. In 2022 rondde ik de post-hbo opleiding voor Leefstijlcoach af, een opleiding waar mijn vooropleiding en interesses prachtig in samen kwamen.

Andere relevante bijscholingen:

Verder nog wat weetjes over mij:

  • ik houd meer van koekjes dan van taart
  • mijn favoriete kleur is groen
  • ik loop graag op blote voeten
  • ik heb als expat in Tel Aviv, Wenen & New Rochelle, NY gewoond
  • mijn favoriete voorjaarsgeur is die van lindebloesem
  • ik ben meer dan 20x in mijn leven verhuisd
  • mijn vier zoons hebben hun verjaardagen in het tijdsbestek van 1 maand
  • ik heb 8 jaar in deeltijd Archeologie van het Nabije Oosten aan Universiteit Leiden gestudeerd (niet afgestudeerd)
  • ik vind het moeilijk om recepten op te volgen zonder aanpassingen te doen
  • ik ben hooggevoelig

Klik hier voor mee informatie wat ik als leefstijlcoach voor jou kan betekenen.

Over De gele deur leefstijlcoaching

De naam “De gele deur” is letterlijk geïnspireerd door mijn voordeur die we een aantal jaar geleden vrolijk verkeersgeel lieten verven. Een kleur die op zijn beurt weer geïnspireerd is door de kleur van onze keuken. En omdat geel blijkbaar de nieuwe kleur in mijn leven is, heb ik de vintage bank die we op Marktplaats vonden voorzien van gele bekleding. De volgende stap: de twee bijpassende fauteuils bekleden!